HAM-KAASSCHNITZEL
1 ei
zout
peper
tabasco
5 eetlepels paneermeel
1 theelepel kerriepoeder
4 dunne varkenslapjes à 100 gram
4 plakjes ham
4 plakjes belegen kaas
50 gram boter of margarine
2 tomaten
In diep bord ei loskloppen met zout, peper en enkele druppels tabasco. In ander diep bord paneermeel vermengen met kerriepoeder. Op aanrecht varkenslapjes uitspreiden. Plakje ham en plakje kaas erop leggen. Dubbelklappen en met houten cocktailprikkers vaststeken. Vlees eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. Stevig aandrukken. In koekenpan boter verhitten. Schnitzels aan elke kant in 7 minuten gaar en goudbruin bakken. Tomaten wassen en in vieren snijden. Schnitzels op schaal leggen. Garneren met tomaat.
Groentetip: spruitjes.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip december 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten