dinsdag 3 december 2019

Ham-kaasschnitzel

HAM-KAASSCHNITZEL

1 ei
zout
peper
tabasco
5 eetlepels paneermeel
1 theelepel kerriepoeder
4 dunne varkenslapjes à 100 gram
4 plakjes ham
4 plakjes belegen kaas
50 gram boter of margarine
2 tomaten


In diep bord ei loskloppen met zout, peper en enkele druppels tabasco. In ander diep bord paneermeel vermengen met kerriepoeder. Op aanrecht varkenslapjes uitspreiden. Plakje ham en plakje kaas erop leggen. Dubbelklappen en met houten cocktailprikkers vaststeken. Vlees eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. Stevig aandrukken. In koekenpan boter verhitten. Schnitzels aan elke kant in 7 minuten gaar en goudbruin bakken. Tomaten wassen en in vieren snijden. Schnitzels op schaal leggen. Garneren met tomaat.
Groentetip: spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1980

Geen opmerkingen: