zaterdag 23 maart 2019

Indiase ui-peperkoekjes met yoghurt-muntsaus (India)

INDIASE UI-PEPERKOEKJES MET YOGHURT-MUNTSAUS

2 rode uien
3 knoflookteentjes
½ rode Spaanse peper
150 gram kikkererwtenmeel
zout
1 eetlepel fijn gesnipperde gemberwortel
3 eetlepels gesnipperde munt
½ theelepel suiker
mespunt cayennepeper
2 theelepels citroensap
1 dl Bulgaarse yoghurt
maïsolie


Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en snipper de knoflook fijn. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst). Snijd de helften in smalle reepjes.
Roer van het kikkererwtenmeel, een snufje zout en ca. ¼ l water een dun beslag zonder klontjes. Roer de gember, ui, knoflook, peper en 1½ eetlepel munt erdoor.
Roer de suiker, cayennepeper, citroensap en de rest van de munt door de yoghurt. Breng het sausje op smaak met zout.
Verhit een laagje (2 centimeter) olie in een braadpan. Schep, als de olie een beetje begint te walmen, 4 flinke lepels beslag naast elkaar in de pan en bak de koekjes in een paar minuten rondom bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de koekjes (nog 8 stuks) op dezelfde manier.
Serveer de koekjes warm met het yoghurtsausje.

4 personen

bereidingstijd : 40 minuten

land : India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Lekker & pittig : ruim 60 eenvoudige en heerlijke recepten voor kruidige gerechten / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: