zaterdag 23 maart 2019

Gajar nu Salat (Gujarat, India)

GAJAR NU SALAT (WORTELSALADE UIT GUJARAT)

450 gram wortels, geschrapt
1 eetlepel plantaardige of arachideolie
½ eetlepel zwart mosterdzaad
½ eetlepel komijnzaad
1 groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
snufje kurkuma
1½ - 2 eetlepels citroensap


Rasp de wortels grof en doe ze in een kom. Zet ze tot gebruik apart.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Schep ze om tot ze beginnen op te springen in de pan. Neem de pan direct van het vuur en roer de chilipeper, suiker, het zout en de kurkuma door de olie. Laat het specerijenmengsel 5 minuten afkoelen.
Schenk het specerijenmengsel met de olie over de wortels. Voeg het citroensap toe. Schep de wortelsalade losjes om en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Zet de salade afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast. Schep de salade vlak voor het serveren nog eens om.

4 - 6 personen

gebied : Gujarat, India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De keuken van India / Beverly Leblanc

Geen opmerkingen: