zaterdag 23 maart 2019

Tandoori Murgh (India)

TANDOORI MURGH (KIP TANDOORI)

1 kilogram malse kipdelen of filets
zout
10 eetlepels azijn
3 deciliter volle yoghurt
1 stuk verse gemberwortel van 4 centimeter, geschild en geraspt
3 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
½ theelepel chilipoeder
2 theelepels mild paprikapoeder
1 theelepel komijn, gemalen
1 theelepel koriander, gemalen
½ theelepel zwarte peper, gemalen
½ theelepel kurkuma, gemalen
1 theelepel nootmuskaat, geraspt
schijfjes limoen


Snijd de kipfilets doormidden. Kerf het vlees in, zodat de specerijen goed kunnen intrekken. Leg de stukken kip op een schaal, bestrooi ze met zout en besprenkel ze met de azijn. Laat dit ongeveer 1 uur intrekken.
Doe de yoghurt in een kom en roer alle specerijen er goed doorheen. Leg de stukken kip in de yoghurt en laat ze afgedekt 6 tot 24 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Haal de stukken kip uit de marinade en leg ze op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat. Bak de stukken kip gaar in ongeveer 45 minuten. Smeer ze tijdens het bakken regelmatig in met de resterende marinade.
Serveer heet en garneer met schijfjes limoen.

4 personen

marineertijd : 7 - 25 uur

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : India : Keuken van 1001 smaken / Thea Spierings

Geen opmerkingen: