zaterdag 23 maart 2019

Kipblokjes in appeltjessaus

KIPBLOKJES IN APPELTJESSAUS

2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, fijngesneden
1 eetlepel appelstroop
4 deciliter appelsap
2 deciliter droge witte wijn
2 deciliter crème fraîche
500 gram kipfilet, in blokjes
2 kleine appels (bijvoorbeeld Cox Orange), in kleine blokjes
kerriepoeder (mild)
zout
peper


Olie verhitten en hierin ui 10 minuten omscheppend bakken. Uien uit pan scheppen en in pan met dikke bodem overdoen. Appelstroop, appelsap, wijn en crème fraîche aan uien toevoegen. Geheel aan de kook brengen en op matig vuur in 10 minuten tot 2 deciliter laten inkoken. Intussen in resterend bakvet blokjes kip op hoog vuur in 5 minuten al omscheppend rondom lichtbruin bakken. Appel en kerrie toevoegen en al omscheppend 5 minuten meebakken. Saus toevoegen en kip in nog 5 minuten zachtjes gaar stoven. Gerecht op smaak brengen met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: