dinsdag 4 september 2018

Wittekoolsalade met fruit

WITTEKOOLSALADE MET FRUIT

3 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
zout
peper
1 goudrenet
1 banaan
2 schijven ananas
200 gram gesneden witte kool
½ krop ijsbergsla
6 gepelde halve walnoten


In slaschaal sausje roeren van: olie, azijn, zout en peper. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Banaan pellen en in plakjes snijden. Ananas in stukjes snijden. Fruit en kool door sausje scheppen. Van ijsbergsla buitenste lelijke bladeren verwijderen. Wassen en in stukjes snijden. Noten grof hakken.
Sla luchtig door fruitmengsel scheppen. Bestrooien met noten.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1980

Geen opmerkingen: