dinsdag 4 september 2018

Figos Recheados (Zuid-Portugal, Portugal)

FIGOS RECHEADOS (GEDROOGDE VIJGEN MET AMANDELEN EN CHOCOLADE)

25 gram plus 12 hele, geblancheerde amandelen
14 gram geraspte, niet te bittere chocolade
12 gedroogde vijgen


Verwarm de oven voor tot 175°C. Leg de amandelen op een bakblik en laat ze midden in de oven ongeveer 10 minuten roosteren tot zij lichtgekleurd zijn. Leg 12 amandelen apart en verpulver de rest in een mengbeker, notenmolen of vijzel.
Snijd of knip de steeltjes van de vijgen. Maak dan met de vingers of met de steel van een lepeltje een putje van ongeveer 1 centimeter diep op de plaats waar het steeltje heeft gezeten. Meng het amandelgruis en de chocolade en stop ongeveer 1 theelepel van dit mengsel in elke vijg. Duw de randjes van de holtes weer stevig tegen elkaar. Leg de vijgen met de vulling naar boven op een bakplaat en laat ze midden in de oven 5 minuten bakken. Draai ze om met een keukentang en laat ze nog eens 5 minuten bakken. Duw een geroosterde amandel voorzichtig maar stevig in iedere opening en dien de vijgen meteen op of laat ze afkoelen om later te serveren.
Figos recheados worden in de regel na het diner aangeboden bij een glas port.

voor 12 stuks

gebied : Zuid-Portugal, Portugal
gerechtsoort : snoep

bron : In de Spaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Peter S. Feibleman

Geen opmerkingen: