SALATA OT PECHEN KROMID LUK PO GABROVSKI (GEBAKKEN UIENSALADE)
850 gram middelgrote uien, ongeschild
2 eetlepels olie
2 eetlepels rijst
200 gram gemalen walnoten
1 theelepel zout
1 eetlepel wijnazijn
Leg de uien op een bakplaat en bak ze 1 ½ uur in een op 190°C voorverwarmde oven tot ze zacht en donkerbruin zijn. Laat de uien afkoelen, schil ze en hak ze fijn.
Verwarm de olie in een kleine pan en bak de rijst zachtjes. Doe er ongeveer 1 deciliter water bij en laat het geheel met het deksel op de pan 10 tot 20 minuten sudderen tot de rijst zacht is. Laat afkoelen en doe de rijst en de walnoten en uien bij elkaar. Kruid het mengsel met zout en azijn en roer goed. Serveer het geheel op een ondiepe dienschaal.
4 personen
gebied : Bulgarije
gerechtsoort : salade
bron : “Bulgarska Nazionalna Kuchniya” door Dr. L. Petrov, Dr. N. Djelepov, Dr. E. Iordanov en S. Uzunova, in Salades en koude voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten