WEIHNACHTSSALAT AUS SELLERIE (KNOLSELDERIESALADE MET WALNOOT)
500 gram knolselderie, geschild en in plakken gesneden
¼ liter kokend water met zout
2 theelepels azijn
2 klontjes suiker
1 ui, fijngehakt
peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte walnoot
Leg de plakken knolselderie in een pan met kokend water. Doe de azijn en de suiker erbij en kook de knolselderie in 20 minuten zacht. Laat de plakken selderie uitlekken, leg ze in een kom en strooi er de gehakte ui en wat peper over. Roer de olie en het citroensap door het kookvocht en giet dit over de knolselderie. Garneer de plakken met de gehakte walnoten. De salade smaakt nog beter als u hem 24 uur laat staan.
4 personen
gebied : Tsjechië
gerechtsoort : salade
bron : “Tsjechische Küche” door Joza Břízová en Maryna Klimentová in Salades en koude voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney
dinsdag 4 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten