woensdag 18 april 2018

Bonen met tomaten en knoflook (Griekenland)

BONEN MET TOMATEN EN KNOFLOOK

750 gram gedroogde witte bonen
750 gram uien
1 kop olijfolie
750 gram gepelde en kleingesneden tomaten
2 kleingesneden teentjes knoflook
zout
peper
1 theelepel suiker
munt


Week de bonen 1 nacht. Kook ze 5 minuten op hoog vuur en giet ze af. Kook de bonen in vers water met zout gaar. Bewaar het kookvocht en laat de bonen uitlekken en kook de gesnipperde uien 5 minuten in het kookvocht. Giet ze af en bak de uien in de olie bruin. Voeg de bonen met tomaten, knoflook, zout, peper, suiker en fijngehakte munt toe. Laat alles 30 minuten op laag vuur verder smoren.
Tip: de tomaten en uien moeten zo klein mogelijk worden gesneden. In plaats van tomaten kan dik tomatensap worden gebruikt. De munt kan men vervangen door peterselie.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke

Geen opmerkingen: