woensdag 18 april 2018

Tomatensoep (Griekenland)

TOMATENSOEP

2 - 3 kruidnagels
4 peperkorrels
2 grote uien
peterselie
1 takje tijm
1 laurierblad
4 koppen melk
3 eetlepels bloem
2 koppen kalkoen- of kippenbouillon
zout
peper
1 - 2 theelepels suiker
1 liter tomatensap
3 eetlepels plantaardige margarine
2 koppen slagroom


Prik de kruidnagels en de peperkorrels in de uien. Bind de peterselie, het takje tijm en het laurierblad tot een bouquet garni. Breng de melk met de uien en het bouquet garni aan de kook.
Meng bloem en kalkoen- of kippenbouillon tot een glad papje en giet het al roerend bij de melk. Voeg zout, peper en suiker toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan.
Schenk het tomatensap erbij en laat alles nog eens 5 minuten koken. Voeg margarine en slagroom toe en laat de soep 5 - 10 minuten koken. Haal de uien en het bouquet garni uit de soep en dien op.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : soep

bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke

Geen opmerkingen: