JONGE EEND MET SALIE- EN UIVULLING
1 jonge tamme eend met lever
zout
peper
2 - 3 uien
5 verse of 1 theelepel gedroogde saliebladeren
1 eetlepel boter of margarine
4 sneden wittebrood
1 ei
1 eetlepel olie
Wrijf de panklare eend in met zout en peper. Bak de gesnipperde uien en de salie in de boter. Voeg de kleingesneden eendenlever toe en bak rondom bruin. Haal de pan van het vuur en voeg het wittebrood zonder korst, zout, peper en het ei toe en meng goed. Vul de eend met het vulsel en naai haar dicht of gebruik houten prikkers om de een dicht te maken. Verhit de olie in een diepe braadpan en bak haar rondom bruin. Braad de eend in 1 ¼ uur gaar en bedruip haar regelmatig met het braadvet. Dien op met salade.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten