zaterdag 24 maart 2018

Pla Lat (Thailand)

PLA LAT (ZOETZURE VIS)

4 eetlepels (zonnebloem)olie
500 gram visfilet (bijvoorbeeld heilbot, baars, kabeljauw)
1 ui, in ringen
6 tomaten, in parten
½ komkommer, geschild, in staafjes
½ verse ananas, in blokjes
1 eetlepel suiker
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels tomatenketchup


In koekenpan olie verhitten en visfilets goudbruin bakken. Vis droogdeppen en in aluminiumfolie warmhouden. In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui in 5 minuten lichtbruin bakken. Tomaat, komkommer, ananas, suiker, sojasaus en vissaus toevoegen. Al omscheppend verhitten, tomatenketchup toevoegen en verwarmen tot saus dik is. Vis op schaal met saus erover serveren.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1996

Geen opmerkingen: