zaterdag 24 maart 2018

Carpaccio met gremolata (Middellandse zeegebied)

CARPACCIO MET GREMOLATA

½ citroen
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie (zakje à 30 gram)
50 gram gezouten pistachenoten
3 eetlepels (olijf)olie
zout
peper
1 bakje alfalfa (100 gram)
200 gram carpaccio (vleeswaren)


Citroen onder koud water goed schoonboenen. Schil raspen. Citroen uitpersen. Knoflook pellen en fijnsnijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Pistachenoten pellen en in kleine stukjes hakken. Knoflook, citroenrasp, peterselie en noten door elkaar scheppen (= gremolata). In kommetje olie en 1 eetlepel citroensap (rest wordt niet gebruikt) tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje door alfalfa scheppen. Alfalfa op midden van vier grote borden verdelen. Plakjes carpaccio eromheen rangschikken. Gremolata over carpaccio strooien.
Serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 21 maart 1996

Geen opmerkingen: