vrijdag 23 maart 2018

Broccolitaartjes met stukjes vis

BROCCOLITAARTJES MET STUKJES VIS

4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier, losgeklopt
kleine broccoliroosjes
zout
150 gram reepjes scholfilet of grote garnalen
3 eieren loskloppen
1 deciliter slagroom
peper
1 eetlepel fijngesneden dille


Oven voorverwarmen op 200°C. Plakjes deeg uitrollen tot 12 x 12 centimeter. 4 Ronde lage metalen vormpjes met een doorsnede van 10 centimeter omspoelen met water en met plakjes deeg bekleden. Randen van deeg over rand laten hangen. Deegbodems met vork inprikken. Randen van deeg met losgeklopt eidooier bestrijken. Deegbodem bekleden met bakpapier en vullen met steunvulling. Deegbakjes in midden van oven 10 minuten bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen en deegbakjes nog 5 minuten in oven terugzetten. Oven terugschakelen naar 175°C.
Kleine broccoliroosjes in ruim kokend water met zout 3 minuten blancheren, laten uitlekken en over voorgebakken taartbodems verdelen. 150 Gram reepjes scholfilet of grote garnalen ook over taartbodems verdelen. 3 Eieren loskloppen met 1 deciliter slagroom, zout, peper en 1 eetlepel fijngesneden dille. Eimengsel op taartbodems schenken en taartjes in midden van oven 25 - 35 minuten bakken.

4 personen

bereidingstijd : 50 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair maart 1995

Geen opmerkingen: