vrijdag 23 maart 2018

Komkommer-kalkoenterrine

KOMKOMMER-KALKOENTERRINE

5 deciliter kippenbouillon
400 gram kalkoenfilet
1 komkommer, ongeschild
1 rode paprika, in blokjes
3 eetlepels fijngesneden munt
2 eetlepels sherry
6 blaadjes witte gelatine
1 bakje alfalfa
1 limoen, in plakjes


Kippenbouillon verwarmen en kalkoenfilet hierin in 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kalkoenfilet met schuimspaan uit bouillon scheppen en bouillon bewaren. Komkommer met schil in plakjes van 2 millimeter dik snijden. Komkommer met zout bestrooien en 1 uur in vergiet laten uitlekken. Komkommer droogdeppen en bodem en wand van vorm ermee bekleden. Kalkoen in blokjes snijden en met paprika, munt en sherry mengen. Kalkoenmengsel in ingevette cakevorm van 8 x 26 centimeter scheppen. Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken. Kippenbouillon weer verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in bouillon oplossen. Gelatinemengsel iets laten afkoelen en vlak voor lobbig worden over kalkoenmengsel in vorm schenken. Vorm afdekken met plasticfolie en 1 nacht in koelkast laten opstijven. Gelei op schaal storten. In dikke plakken snijden. Garneren met toefjes alfalfa en plakjes limoen.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 90 minuten / 1 nacht

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair maart 1995

Geen opmerkingen: