PAELLA MET KIP
4 eetlepels olijfolie
1 kilogram kip, in kleine stukjes
4 kleine konijnenbouten
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
375 gram arboriorijst (rondkorrel)
3 grote tomaten, ontveld, ontpit, fijngesneden
1 ¾ liter kokende kippenbouillon
1 takje rozemarijn
zout
peper
plukje saffraan, verkruimeld
150 gram sperziebonen, in stukjes
125 gram gedopte tuinbonen
In olie kip en konijn in 10 minuten bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en 5 minuten meebakken. Paprika en rijst toevoegen en al roerende 2 - 3 minuten verwarmen. Tomaten, bouillon (2 eetlepels achterhouden), rozemarijn, zout en peper erdoor roeren. Saffraan in achtergehouden bouillon oplossen en door rijst roeren. Rijst 8 - 10 minuten koken. Sperziebonen en tuinbonen over rijst verdelen. Vuur langzaam temperen en alles nog 8 - 10 minuten laten koken tot rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Van vuur af afgedekt nog 5 - 10 minuten laten staan.
4 personen
voedingswaarde : 830 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De keuken van de zon / Hilaire Walden, in Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten