GROENE LINTMACARONI MET OESTERZWAMMEN-ROOMSAUS
150 gram groene lintmacaroni
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 gram oesterzwammen, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes
10 gram verse salieblaadjes
¾ deciliter crème fraîche
Pasta in ruim water met zout en ½ eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken en laten uitlekken. In ½ eetlepel olie sjalotje en knoflook 5 minuten bakken. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken. Salie en crème fraîche toevoegen. Iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus door pasta scheppen.
Lekker met een salade van blaadjes spinazie, reepjes rosbief, geroosterde pijnboompitten, flinters oude kaas, stukjes vruchtvlees van citroen en 2 eetlepels olijfolie.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten