MONTBRIAC MET CHAMPIGNONS IN PORT
Montbriac is een Franse blauwaderkaas bereid van koemelk. De korst is grijs met een zachte en licht pikante smaak. De zaas zelf is romig met een, voor blauwaderkaas, bijzondere zachte en milde smaak.
½ bakje champignons fijn (à 250 gram)
3 bosuitjes
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels rode port
zout
peper
½ zakje veldsla (à 75 gram)
200 gram Montbriac-kaas
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan boter verhitten. Champignons op hoog vuur 2 minuten al omscheppend bakken. Bosui toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Port, zout en peper aan champignons toevoegen en afgedekt 5 minuten zachtjes laten stoven. Intussen veldsla over vier borden verdelen. Kaas in 12 plakjes snijden. Champignons over veldsla verdelen. Op champignons telkens 3 plakjes kaas rangschikken. Serveren met bruin stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande 21 maart 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten