zaterdag 24 maart 2018

Montbriac met champignons in port

MONTBRIAC MET CHAMPIGNONS IN PORT

Montbriac is een Franse blauwaderkaas bereid van koemelk. De korst is grijs met een zachte en licht pikante smaak. De zaas zelf is romig met een, voor blauwaderkaas, bijzondere zachte en milde smaak.

½ bakje champignons fijn (à 250 gram)
3 bosuitjes
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels rode port
zout
peper
½ zakje veldsla (à 75 gram)
200 gram Montbriac-kaas


Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan boter verhitten. Champignons op hoog vuur 2 minuten al omscheppend bakken. Bosui toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Port, zout en peper aan champignons toevoegen en afgedekt 5 minuten zachtjes laten stoven. Intussen veldsla over vier borden verdelen. Kaas in 12 plakjes snijden. Champignons over veldsla verdelen. Op champignons telkens 3 plakjes kaas rangschikken. Serveren met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 21 maart 1996

Geen opmerkingen: