HALWA DITZMAR (DADELSNOEPJES)
Ruwe olie is de belangrijkste bron van inkomsten voor Libië. Het land staat op de tweede plaats van olieproducerende landen in Afrika, direct na Nigerië. De vroegere koloniale macht in Libië, Italië, importeert de meeste olie, gevolgd door Duitsland, Spanje, Frankrijk en Roemenië. Om de landbouwproductie te vergroten is men bezig met het Grote door Mensen gemaakte Rivierproject (wie zou in vredesnaam zo’n naam hebben verzonnen - Kaddafi zelf misschien?), dat moet zorgen voor irrigatie van de akkers met water van onder de Sahara.
250 g dadels, ontpit en fijngehakt
125 g vijgen, fijngehakt
125 g walnoten, in stukjes gehakt
¼ theelepel anijszaad
¼ theelepel gemalen koriander
2 theelepels heldere honing
evt. wat oranjebloesemwater
Doe de dadels, vijgen en walnoten in een kom en roer alles goed door elkaar. Doe het anijszaad, de koriander, de honing en eventueel enkele druppels oranjebloesemwater erbij en druk het mengsel in een vierkante bakvorm (16 x 16 cm).
Zet de bakvorm in de koelkast of op een koele plaats en snijd de ‘koek’ vervolgens in vierkante stukjes. Deze snoepjes zijn één week houdbaar.
16 stuks
land : Libië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
zaterdag 30 januari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten