SHATTAH (PITTIGE CHILIPEPERSAUS)
225 g verse chilipepers, steeltjes verwijderd, met zaad fijngesneden
300 g tomaten, kleingesneden (of uit blik)
sap van 2 citroenen
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen zwarte kardemom
5 eetlepels olie
5 tenen knoflook, fijngehakt
Verhit de olie in een zware pn. Bak de fijngesneden chilipepers enkele minuten. Voeg de overige ingrediënten behalve de knoflook toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles sudderen tot een saus. Pureer de saus. Voeg knoflook en indien gewenst nog wat citroensap toe. Breng de saus op smaak.
Voor 4½ dl.
land : Soedan
gerechtsoort : saus
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
zaterdag 30 januari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten