zaterdag 30 januari 2016

Basbousa (Soedan)

BASBOUSA

Dit gerecht van griesmeel en kokos stamt uit het Midden-Oosten, maar is ook zeer geliefd in Sudan.

SIROOP
275 g suiker (of honing, maar wat minder)
¾ dl water
2 eetlepels citroensap

BASBOUSA
300 g griesmeel
200 g suiker
75 g bloem
1 theelepel bakpoeder
75 g geraspte kokos
125 g boter
1½ dl melk


Doe de ingrediënten voor de siroop in een pan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost en de siroop dikker wordt. Laat de siroop afkoelen.
Zeef griesmeel, suiker, bloem en bakpoeder samen. Schep de kokos erdoor. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de melk en de droge ingrediënten toe. Roer alles goed. Schenk het mengsel uit in een ingevette bakplaat. Bak de koek 40 minuten in een op 190 ºC voorverwarmde oven. Schenk de siroop erover uit.

land : Sudan
gerechtsoort : gebak

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: