zaterdag 30 januari 2016

Tabbouleh (Soedan)

TABBOULEH

Dit Midden-Oosterse gerecht is ook in Sudan erg populair. U gebruikt hiervoor bulghur, een tarweproduct dat in de reformwinkel verkrijgbaar is.

250 g bulghur
450 g tomaten, ontveld en kleingeneden
sap van 4 limoenen
bosje peterselie, gewassen en fijngehakt
zout naar smaak
peper naar smaak


Laat de bulghur 20 minuten weken in koud water (of 10 minuten in kokendheet water), tot de korrels zacht genoeg zijn om te eten. Laat de bulghur uitlekken in een zeef. Doe de bulghur in een grote schaal. Schep er tomaten, citroensap, peterselie, zout en peper door. Laat voor het serveren door en door koud worden.

Voor 4 personen.

land : Soedan
gerechtsoort : salade

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: