GEBAKKEN LEVER OP Z’N SOEDANEES
In dit recept, dat ik kreeg van mijn Soedanese vriendin, wordt behalve tomatenpuree ook kaneel gebruikt.
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout naar smaak
½ theelepel kaneelpoeder
3 theelepels tomatenpuree
500 g kalfslever, in blokjes van ruim 1 cm
2 eetlepels water
Laat de olie heet worden in een koekenpan en bak de knoflook lichtbruin. Voeg het zout, de kaneel en de tomatenpuree toe en laat onder goed roeren 2 minuten koken. Voeg de lever en het water toe en laat koken totdat de lever voldoende gaar is. Serveer warm met witte rijst.
4 personen
land : Soedan
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zaterdag 30 januari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten