zaterdag 30 januari 2016

Gebakken lever op z'n Soedanees (Soedan)

GEBAKKEN LEVER OP Z’N SOEDANEES

In dit recept, dat ik kreeg van mijn Soedanese vriendin, wordt behalve tomatenpuree ook kaneel gebruikt.

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout naar smaak
½ theelepel kaneelpoeder
3 theelepels tomatenpuree
500 g kalfslever, in blokjes van ruim 1 cm
2 eetlepels water


Laat de olie heet worden in een koekenpan en bak de knoflook lichtbruin. Voeg het zout, de kaneel en de tomatenpuree toe en laat onder goed roeren 2 minuten koken. Voeg de lever en het water toe en laat koken totdat de lever voldoende gaar is. Serveer warm met witte rijst.

4 personen

land : Soedan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: