SALAD ASWAD (AUBERGINE MET YOGHURT)
1 middelgrote aubergine, eventueel geschild, in plakken
olie
1½ dl naturelyoghurt
1 theelepel citroensap
1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
½ theelepel chilipoeder
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
GARNERING
olijfolie
plakjes tomaat
peterselie of munt
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat het bittere sap in 30 minuten wegtrekken. Spoel ze af en veeg ze droog. Bak ze in de het olie aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Meng de overige ingrediënten, behalve de garnering. Maak in een schaal lagen yoghurt en plakken aubergine. Eindig met yoghurt. Besprenkel de salade naar smaak met olijfolie, plakjes tomaat en kruiden.
2 personen
land : Soedan
gerechtsoort : salade
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
zaterdag 30 januari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten