zaterdag 30 januari 2016

Ful-Sudani (Soedan)

FUL-SUDANI (PINDAMAKRONEN)

Naast katoen, dadels, sesam, suikerriet en Arabische gom zijn pinda’s een van de hoofdexportartikelen van Soedan. Arabische gom wordt gemaakt van het sap van bepaalde typen acaciabomen en wordt in inkt, bindmiddelen en tabletten verwerkt. Soedan is de grootste leverancier van Arabische gom ter wereld.

125 g ongezouten pinda’s
1 eiwit
snufje zout
150 g suiker
½ theelepel vanille-essence of amandel- of citroenolie


Verwarm de oven voor tot 180°C.
Rooster de pinda’s onder een hete grill - schud ze regelmatig door elkaar om aanbranden te voorkomen. Hak de pinda’s niet al te fijn.
Sla het eiwit stijf met het zout en schep de suiker, vanille-essence en de pinda’s erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of ouwel. Schep, met gebruik van een theelepel, hoopjes van het beslag op het bakpapier en bak de makronen 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Voor 10 - 12 stuks.

land : Soedan
gerechtsoort : gebak

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: