SALADE VAN RODE RIJST MET ZUURBESSEN, GEGRILDE GROENTEN & GEROOSTERDE AMANDELEN
250 gram rode Camargue-rijst
2 handenvol gedroogde berberis of zuurbessen, of gebruik ongezoete gedroogde zure kersen of cranberries
1 rode ui, gesnipperd
goede olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
sap van ½ sinaasappel
2 eetlepels heldere honing
3 eetlepels rode wijnazijn
1 grote courgette, in de lengte in repen van 5 millimeter dik
1 grote aubergine, in plakken van 1 centimeter dik
300 gram geroosterde rode paprika in olie, uitgelekt en in blokjes
2 bosjes platte peterselie (à 20 gram), blaadjes fijngehakt
1 bosje koriander (à 20 gram), blaadjes fijngehakt
100 gram geblancheerde hele amandelen, geroosterd
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Spoel goed af onder koud water en laat uitlekken. Doe de rijst, de zuurbessen en de ui in een grote kom en doe er zo veel olijfolie bij dat de rijst bedekt is. Voeg een flinke snuf zwarte peper en zeezout, het sinaasappelsap, de honing en de azijn toe. Zet apart zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen terwijl je de groenten bereidt. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de repen courgette met olijfolie en gril ze 4 tot 5 minuten tot ze aan beide kanten een grillpatroon krijgen. Leg op een snijplank en zet apart. Bestrijk de aubergine met iets meer olijfolie en gril 8 minuten per kant tot de aubergine zacht en gaar is. Haal uit de pan, leg op een snijplank en zet apart. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Doe samen met de paprika, de kruiden en de geroosterde amandelen bij de rijst, meng alles goed door elkaar en serveer.
6 - 8 personen
gebied : Perzië
gerechtsoort : salade
bron : Persiana : Recepten uit het Midden-Oosten en verder / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten