WELSH RAREBIT MET UIENRINGEN EN CHEDDAR
50 gram boter
1 grote ui, in dunne ringen
1 theelepel Provençaalse kruiden
50 gram bloem
200 milliliter kokendhete melk
100 milliliter donker bier
150 gram cheddar, geraspt
mespunt scherpe mosterd
scheutje worcestershiresaus
4 sneetjes stevig brood, dik gesneden
Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen. Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak me mosterd en worcestershiresaus. Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop. Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Wales, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen november 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten