KIPFILET MET SPINAZIE, ROZIJNEN EN GEBAKKEN AARDAPPELPARTJES
2 eetlepels Blue Band vloeibare margarine (of boter)
450 gram aardappelpartjes, voorgekookt
2 eetlepels Croma Mild met Olijfolie vloeibaar (of olijfolie)
4 kipfilets
1 ui, in smalle ringen
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 zak spinazie, panklaar (à 450 gram)
50 gram rozijnen
Verhit 1 eetlepel Blue Band in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes op middelhoge stand in 12 - 15 minuten goudbruin. Schep of schud ze regelmatig om. Verhit de Croma in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de kipfilets op een hoge stand in circa 3 minuten rondom lichtbruin. Bak ze vervolgens in circa 15 minuten op middelhoge stand goudbruin en gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel Blue Band vloeibare margarine in een wokpan en fruit hierin de uienringen glazig. Schep de knoflook en spinazie erdoor en roerbak circa 5 minuten tot de spinazie geslonken is. Roerbak de rozijnen nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de spinazie, aardappeltjes en kipfilet over 4 borden.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen november 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten