zondag 1 december 2013

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

KABELJAUWSCHOTEL MET KOOLRABI EN WORTEL

600 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 ui, in ringen
2 winterwortels, in blokken of repen
2 koolrabi’s, in blokken
100 milliliter visbouillon
1 eetlepel honing
½ theelepel geraspte gemberwortel
1 sinaasappel, schoongeboend, in plakken
75 gram boter
1 eetlepel verse dille of dragon


Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en vergemalen peper. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop. Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen november 2013

Geen opmerkingen: