zondag 1 december 2013

Gegrilde karbonades met sperziebonen

GEGRILDE KARBONADES MET SPERZIEBONEN

600 gram sperziebonen
500 gram krieltjes in de schil (zak)
1 eetlepel olijfolie
4 gemarineerde ribkarbonades
15 gram boter
mespunt nootmuskaat


Haal de steelaanzet van de bonen en kook ze in 6 minuten beetgaar. Prik ondertussen een paar gaatjes in de zak krieltjes. Gaar ze 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Verhit de olie in een grillpan en gril hierin de karbonades in 4 minuten per kant bruin en gaar. Roer de boter en nootmuskaat door de sperziebonen. Serveer de karbonades met de krieltjes en sperziebonen.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande november 2013

Geen opmerkingen: