GEBAKKEN PADDENSTOELEN MET NOTENRIJST
300 gram notenrijst
350 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitakes, cantharellen)
2 eetlepels olijfolie
125 gram magere gerookte spekreepjes
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels fijngesneden peterselie
gekookte sperziebonen, voor erbij
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur of snijd intussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de spekreepjes hierin in 3 - 5 minuten zachtjes knapperig. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep de paddenstoelen erdoor en bak nog 3 - 4 minuten. Bestrooi met de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de notenrijst. Lekker met gekookte sperziebonen die je met wat geurige olijfolie en nootmuskaat omschept.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Delicious. november 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten