STOOFPEREN IN PORT
1 sinaasappel, schoongeboend
1 citroen, schoongeboend
1 kilo stoofperen
750 milliliter rode port (ruby)
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 laurierblaadje
40 gram suiker
Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 minuten koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud. Lekker bij draadjesvlees.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 45 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande november 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten