zondag 1 december 2013

Stoofperen in port

STOOFPEREN IN PORT

1 sinaasappel, schoongeboend
1 citroen, schoongeboend
1 kilo stoofperen
750 milliliter rode port (ruby)
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 laurierblaadje
40 gram suiker


Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 minuten koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud. Lekker bij draadjesvlees.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 45 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande november 2013

Geen opmerkingen: