VEGETARISCHE LASAGNE MET ROMIGE KOOLRABI EN PAKSOI
1 kilogram koolrabi
80 gram boter
zout
versgemalen witte peper
1 snufje nootmuskaat
1 eetlepel bloem
5 deciliter melk
2½ deciliter slagroom
500 gram paksoi
2 sjalotten, fijngesneden
12 groene lasagnevellen
1 - 2 eetlepels olie
300 gram tomaten, ontveld, in repen
200 gram geraspte emmentaler
4 eetlepels crème fraîche
1 eidooier
Koolrabi schillen en in flinterdunne plakken snijden. Groene blaadjes van koolrabi in reepjes snijden. 30 gram boter verhitten en koolrabi hierin 5 minuten bakken. Zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Bloem erover strooien, even omscheppen en melk en slagroom erover schenken. Mengsel aan de kook brengen en op zacht vuur 10 minuten laten koken. Bladeren van paksoi langs steel wegsnijden en stelen in stukjes van 2 centimeter snijden. Paksoibladeren in reepjes snijden en in ruim kokend water met zout 1 minuut koken. Sjalotten in 20 gram boter 3 minuten bakken, paksoistelen 4 minuten meebakken. Koolrabimengsel iets laten afkoelen en mengen met paksoibladeren en sjalotmengsel. Lasagnevellen in ruim kokend water met zout en olie 5 minuten koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 180°C. Op bodem van ingevette ovenschaal van 18 x 28 centimeter 3 lasagnevellen leggen, hierop 1/3 deel van koolrabimengsel verdelen. Daarover 1/3 van tomatenreepjes verdelen en 1/3 deel van kaas erover strooien. Dit nog 2 keer herhalen en eindigen met laag lasagnevellen. Crème fraîche losroeren met eidooier en over bovenste lasagnevellen strijken. Lasagne in midden van over 40 - 45 minuten bakken.
4 personen
voedingswaarde : 975 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten
gebied : Leiden, Zuid-Holland, Nederland
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Cees Eijgenraam van restaurant La Cloche, in Tip Culinair april 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten