zondag 1 december 2013

Zalm met zijdezachte tofu en Chinese zwarte azijn (China)

ZALM MET ZIJDEZACHTE TOFU EN CHINESE ZWARTE AZIJN

1 eetlepel olijfolie
4 zalm- of zeeforelfilets à 200 gram, zonder vel en graat
2 bosjes broccolini of bimi (of neem gewone broccoli)
300 gram zijden of zachte tofu, uitgelekt, in blokjes van 1 centimeter
2 bosuitjes, in dunne schuine ringetjes

PITTIGE ZWARTE-AZIJNSAUS
250 milliliter groentebouillon
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels hoisin of pruimensaus
80 milliliter sojasaus
2 eetlepels Chinese zwarte azijn
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt


Verhit de olie in een koekenpan o middelhoog vuur en bak de visfilets 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn, maar nog rosé in het midden. Bestrooi met zout en peper en laat rusten. Kook voor de saus alle ingrediënten in een steelpan op middelhoog vuur onder af en toe roeren zachtjes 5 - 6 minuten of tot alles tot de helft is ingekookt. Kook intussen de broccolini in water met zout in 3 minuten beetgaar en giet af. Verdeel de broccolini, zalm en tofu over 4 borden. Lepel de saus erover en bestrooi met de bosui.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. november 2013

Geen opmerkingen: