zaterdag 29 december 2012

Bladerdeegbakjes met roerei en kaviaar

BLADERDEEGBAKJES MET ROEREI EN KAVIAAR

3 eieren
2 eetlepels melk
zout
peper
6 sprietjes bieslook
1 pak minipasteitjes (12 stuks)
40 gram boter
3 theelepels zwarte imitatie kaviaar (viskuit)
2 takjes peterselie

In kom eieren met melk, zout en peper tot een glad mengsel roeren. Boven kopje bieslook fijnknippen.
Oven voorverwarmen op 175°C. Bladerdeegbakjes op schaal zetten en 5 minuten in de oven verwarmen. Intussen in pan met dikke bodem boter smelten. Al roerende eimengsel toevoegen. Blijven roeren tot het gaar is. Bieslook toevoegen en nogmaals doorroeren. Pan van het vuur nemen. Minipasteitjes voor de helft vullen met het eimengsel. Zwarte imitatie kaviaar erover verdelen. Garneren met heel klein toefje peterselie. Direct opdienen.

6 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : amuse gueule

bron : Allerhande december 1990

Geen opmerkingen: