EENDENBORSTFILET MET PEER
1 blik peren op vruchtensap (netto 415 gram)
2 tamme eendenborstfilets (350 gram)
2 theelepels gemalen piment
zout
40 gram boter
1 ½ eetlepel perenappelstroop
½ bakje tuinkers
2 Halve peren in dunne plakjes snijden. (Rest van peren wordt niet gebruikt.) Met scherp mes van eendenborstfilets vel afsnijden. Filets tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
4 Borden voorverwarmen. Filets inwrijven met piment en zout. In koekenpan boter verhitten. Filets in 5 minuten bruin en rosé bakken. Halverwege keren. Op plank leggen. Afdekken met aluminiumfolie. Aan bakvet 1 deciliter water en perenappelstroop toevoegen. Aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. 2 Minuten koken. Filets schuin in plakjes snijden. Op warme borden plakjes filet rangschikken. Beetje jus erover scheppen. Plakjes peer op filet rangschikken. Garneren met toef tuinkers. Rest van jus overdoen in juskom.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten