MAISKIPFILET MET SESAMKORSTJE
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 ei
8 eetlepels sesamzaad
4 maïskipfilets (à 125 gram)
zout
peper
50 gram boter
2 takjes peterselie
Over voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. Intussen boven 2 borden ei splitsen. Dooier loskloppen met mespuntje zout. Met uitsteekvormpje sterren uit plakjes bladerdeeg steken. Bladerdeegsterren op bakplaat leggen en bestrijken met losgeklopte eierdooier. In het midden van oven in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen op rooster. Tot gebruik in goed afgesloten doos bewaren.
Over voorverwarmen op 175°C. Bord voorverwarmen. Eiwit loskloppen met vork. In diep bord sesamzaad strooien. Maïskipfilets licht bestrooien met zout en peper. Filets eerst door eiwit en daarna door sesamzaad halen. Sesamzaad stevig aandrukken. In grote koekenpan 50 gram boter verhitten. Maïskipfilets op matig hoog vuur in 10 minuten gaar bakken. Halverwege keren. Uit pan nemen en op voorverwarmd bord afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten laten rusten. In het midden van oven bladerdeegsterren in 2 minuten opnieuw warm laten worden. Maïskipfilets in schuine plakken snijden. Over vier borden maïskipfilets en bladerdeegsterren verdelen. Van peterselie 4 toefjes afknippen. Maïskipfilets garneren met toefje peterselie. Serveren met broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande december 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten