TONGSCHARFILET MET MIERIKSWORTELSAUS
1 deciliter melk
½ visbouillontablet
2 theelepels maïzena
½ eetlepel geraspte mierikswortel
1 eetlepel fritessaus
15 sprietjes bieslook
1 kleine courgette
2 eetlepels bloem
4 tongscharfilets
zout
peper
25 gram boter
2 theelepels zalmeitjes
In steelpan melk, 1 deciliter water en bouillontablet aan de kook brengen. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende maïzenapapje aan melkmengsel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Met garde mierikswortel en fritessaus erdoor kloppen. Bieslook erboven fijnknippen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Courgette wassen. Met kaasschaaf 10 plakjes eraf schaven. (Rest van courgette wordt niet gebruikt.) Op plat bord bloem strooien.
Met keukenpapier vis droogdeppen. Bestrooien met zout en peper. Door bloem halen. Overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan boter verhitten. Vis in 5 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen 2 borden voorverwarmen. In pan 2 deciliter water en zout aan de kook brengen. Plakjes courgette 1 minuut koken. In vergiet afgieten. Met koud water afspoelen. Saus opnieuw verwarmen. Op warme borden 1 tongscharfilet leggen. Plakjes courgette er dakpansgewijs opleggen. Andere tongscharfilets er half opleggen. Garneren met zalmeitjes. Beetje saus ernaast scheppen. Rest van saus overdoen in sauskom. Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten