OESTERZWAMMEN MET MAIS EN TOMATENSAUS
1 ui
250 gram oesterzwammen
3 deciliter gezeefde tomaten
100 gram mascarpone di lodi
1 theelepel basilicum
zout
versgemalen zwarte peper
1 pakje verse minimaïskolfjes (12 tot 18 stuks)
25 gram boter
150 gram peultjes (diepvries)
Ui pellen en snipperen. Met keukenpapier oesterzwammen schoonvegen. In steelpan gezeefde tomaten aan de kook brengen. Mascarpone en basilicum toevoegen. Al roerend verwarmen tot gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Maïskolfjes afspoelen.
2 borden voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Oesterzwammen toevoegen. Nog 3 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Intussen in pan met ruim water en zout maïskolfjes 5 minuten koken. Peultjes toevoegen. Nog 3 minuten koken. Saus opnieuw verwarmen. Boven oesterzwammen peper malen. Maïs en peultjes afgieten. Door oesterzwammen scheppen. Over warme borden verdelen. Helft van saus erover schenken. Rest overdoen in sauskom. Lekker met lintmacaroni.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten