PILAV AYVALI KABAK KESTANELI (PILAV MET KWEEPEREN, POMPOEN EN KASTANJES)
1 kopje basmatirijst
1 kopje kasha (ook wel: bulgur of gebroken tarwe)
1 ½ eetlepel boter
1 ½ eetlepel olijfolie
2 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote kweepeer
300 gram pompoen, in blokjes gesneden
300 gram kastanjes, gepeld, gehalveerd en gekookt
4 kopjes water of kip- of lamsbouillon
zout
peper
mespuntje kaneelpoeder
1 citroen
Verhit de boter en olie in een grote pan met zware bodem en fruit daarin de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Zet het vuur niet te hoog, want dan verbrandt de knoflook en wordt hij bitter. Was zonodig het dons van de kweepeer, snijd hem in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd hem in niet al te kleine stukjes. Hij hoeft niet geschild te worden. Doe de stukjes bij de ui in de pan en fruit ze zachtjes mee. Voeg ook de pompoenblokjes en gehalveerde kastanjes toe. Eventueel wat meer olijfolie toevoegen en op laag vuur gedurende 10 minuten bakken. Doe nu de rijst en kasha erbij en bak die al roerend ongeveer 5 minuten mee. Op smaak brengen met zout, peper en een mespuntje kaneelpoeder. Breng intussen de bouillon of het water aan de kook, giet dat over de pilav, roer alles goed door elkaar en laat het in 20 minuten op een heel laag vuur gaar koken. Knijp er vlak voor het opdienen een citroen over uit.
6 - 8 personen
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Het rijk van kwee en vijg / Ria Loohuizen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten