BROCCOLI-KAASSOEP
600 gram broccoli
1 ui
25 gram boter
1 teentje knoflook
½ eetlepel tijm
versgemalen zwarte peper
4 vleesbouillontabletten
1 liter volle melk
100 gram Gorgonzola
1 pakje Mon Chou
Broccoli schoonmaken. Rozetten in kleine roosjes verdelen. Stronken in dunne plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. In een pan de boter verhitten en de ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Broccoli erdoor scheppen. Toevoegen: ½ liter water, tijm, peper en vleesbouillontabletten. Aan de kook brengen en broccoli in 15 minuten gaarkoken. Broccoli met vocht boven een andere pan door een zeef wrijven of in een keukenmachine pureren en weer terugdoen in de pan. ½ Liter koud water en de melk door broccolimengsel roeren. Soep laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. Gorgonzola en Mon Chou in stukjes snijden en op kamertemperatuur laten komen.
Soep al roerende opnieuw verwarmen. Gorgonzola en Mon Chou toevoegen en al roerende laten smelten. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met zoute kaasstengels of partybroodjes.
10 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande december 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten