MANDARIJNENSALADE MET HONINGIJS
1 ½ lier vanilleroomijs
3 eetlepels vloeibare honing
10 mandarijntjes
2 zakjes vanillesuiker
1 ½ deciliter rode port
2 eetlepels nougatine
IJs iets zacht laten worden. Honing erdoor scheppen. In de diepvries ijs weer laten bevriezen. Mandarijntjes pellen en in plakjes snijden. Pitjes verwijderen. In schaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker. Port erover schenken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Over tien bordjes mandarijnenplakjes verdelen. Mandarijnenplakjes boven schaal laten uitlekken zodat beetje sap in schaal achterblijft. Op mandarijn drie kleine bolletjes ijs leggen. Beetje mandarijnensap erover scheppen. Bestrooien met nougatine.
10 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande december 1990
zaterdag 29 december 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten