SATÉ BABI (VARKENSHAAS SATÉ)
500 - 600 gram varkenshaas
2 sjalotjes of 1 rode ui
1 - 2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
peper
Snijd het vlees in blokjes van 1 ½ centimeter. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Roer de ui, de knoflook, de ketjap, het citroensap, de ketoembar, de djinten en wat peper door elkaar en marineer hierin het vlees enkele urem op een koele plaats, zodat de smaak goed intrekt. Rijg het vlees aan pennen of satéstokjes. Rooster de saté’s op de barbecue of onder de grill in 8 - 10 minuten rondom bruin een gaar. Serveer met ketjapsaus of pindasaus.
4 - 6 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten