KETJAPSAUS
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 theelepels sambal
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1 deciliter ketjap manis
2 djeroek poeroetblaadjes
10 gram goela djawa of bruine suiker
peper
zout
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een klein pannetje en fruit de ui, de knoflook en de sambal hierin 2 minuten. Voeg de azijn, ½ deciliter water, de ketjap, de poeroet en de suiker toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng de saus met peper, zout en desgewenst sambal op smaak en verwijder de bladeren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
zondag 30 december 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten