woensdag 10 november 2010

Mataruppskrift fyrir skreið (IJsland)

MATARUPPSKRIFT FYRIR SKREIÐ (STOKVIS)

500 gram stokvis
500 gram aardappelen
3 uien, in ringen gesneden
500 gram tomaten, liefst ontveld
1 groene paprika
3 laurierblaadjes
peper, liefst vers gemalen
eventueel zout
knoflook naar keuze
1½ tot 2 deciliter droge witte wijn

Week de stokvis minstens 24 uur in ruim water. Ververs dit weekwater een aantal keer. Snijd de vis vervolgens in stukken. Kook de aardappelen 7 minuten, zodat ze half gaar zijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien. Voeg daarna de in stukjes gesneden paprika en tomaten toe en bak ze even mee. Doe daarna de stokvis, de wijn, de laurier, de peper en eventueel de knoflook erbij. Laat het geheel een half uur op een zacht pitje sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat alles samen nog een kwartier sudderen.

4 personen

gebied : IJsland
gerechtsoort : visgerecht

bron : www.ijslandspecialist.nl

Geen opmerkingen: