zondag 11 april 2010

Kissel (Rusland)

KISSEL (VRUCHTENMOES)

250 gram kersen
250 gram aalbessen
1½ eetlepel maïzena
1/8 liter slagroom
1 eetlepel suiker


Kersen wassen. 2 kersen met steeltjes achterhouden. Van rest van kersen steeltjes verwijderen en ontpitten. In pan doen. Aalbessen wassen. 4 takjes achterhouden. Boven pan met kersen rest van aalbessen met vork rissen. 1 deciliter water toevoegen. In 30 minuten zachtjes tot moes koken. In kopje maïzena met 3 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Al roerende maïzenapapje aan moes toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Eventueel op smaak brengen met suiker. Over 2 schaaltjes verdelen. Laten afkoelen. In koelkast moes in nog 1 uur koud laten worden.
In kom slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen. Toef slagroom op moes scheppen. (Rest van slagroom wordt niet gebruikt.) Garneren met achtergehouden kers en takje aalbes.

2 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 45 / 60 / 5 minuten

gebied : Rusland
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: