zondag 11 april 2010

Bietensoep met casselerrib (Rusland)

BIETENSOEP MET CASSELERRIB

500 gram gekookte bieten
2 uien
1 teentje knoflook
1 flinke aardappel
200 gram casselerrib
2 eetlepels olie
1 liter vleesbouillon, uit een pot of van tabletten
¼ groene kool
1 theelepel suiker
zout
versgemalen peper
4 eetlepels zure room of crème fraîche


Rasp de geschilde bieten. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Verhit de olie in de soeppan en laat de ui en de knoflook al omscheppend glazig fruiten. Laat de geraspte bieten en de aardappelblokjes een paar minuten mee fruiten. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Laat de blokjes casselerrib de laatste 5 minuten mee koken. Snijd intussen de kool zonder de harde stronk in smalle reepjes.
Doe de reepjes kool in de soep en laat 3 minuten zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met de suiker en wat zout en peper. Verdeel de soep over de borden en schep op ieder bord een lepel zure room of crème fraîche.

4 personen

voedingswaarde : 251 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Rusland
gerechtsoort : soep

bron : Boodschappen januari 2000

Geen opmerkingen: