RUSSISCHE KWARKPUDDING MET AMANDELEN EN ROZIJNEN
50 gram rozijnen
500 gram magere kwark
1 sneetje oud wit brood
60 gram garneeramandelen (Baukje)
1 eetlepel boter of margarine
2 eieren
4 eetlepels witte basterdsuiker
2 theelepels citroenrasp (Baukje)
zout
4 eetlepels abrikozenjam
In kom rozijnen 1 uur weken in ruim lauw water. In zeef vochtige theedoek of stuk kaasdoek leggen. Kwark erin scheppen en 1 uur laten uitlekken. Sneetje brood ontkorsten en fijn verkruimelen. In rauwkostmolen of keukenmachine amandelen fijnmalen. Oven voorverwarmen op 150°C of gasstand 2. In een zeef de rozijnen laten uitlekken. In steelpan boter smelten. Eieren splitsen. In kom dooiers met witte basterdsuiker en citroenrasp in 5 minuten tot crèmekleurige massa kloppen. Kwark toevoegen en erdoor kloppen. Amandelen, broodkruim, gesmolten boter en rozijnen erdoor scheppen. In een andere kom eiwitten met een snufje zout stijfkloppen. Luchtig door kwarkmengsel scheppen. Ovenvaste schaal (inhoud 1½ liter) invetten en kwarkmengsel erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In braadslede zetten. Braadslede vullen met heet water tot 2 centimeter onder rand van schaal. In midden van oven schuiven. Kwarkpudding in 1 uur stijf laten worden. Uit braadslede nemen en in schaal laten afkoelen. In steelpan abrikozenjam en 2 eetlepels water al roerende zachtjes verwarmen tot saus ontstaat. Laten afkoelen.
Pudding op 4 bordjes scheppen en saus erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 30 / 60 / 5 minuten
gebied : Rusland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande januari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten