KROEPNIK (CHAMPIGNONSOEP MET GORT)
2 vleesbouillontabletten
1 ui
1 bakje champignons
2 eetlepels (zonnebloem)olie
3 eetlepels bloem
100 gram vluggort (Lassie)
zout
peper
In pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Intussen ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In pan olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende 2 soepopscheplepels bouillon toevoegen. Rest van bouillon erdoor roeren. Blijven roeren tot soep dun gebonden is.
Champignonsoep opnieuw aan de kook brengen. Vluggort erdoor roeren en in ca. 10 minuten gaar koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Direct opdienen. Serveren met roggebrood of bruin stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
land : Rusland
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande januari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten